Feitjes over condooms die jij nog niet wist

Feitjes over condooms die jij nog niet wist

Je denkt misschien dat je niets weet over condooms, maar we durven te wedden dat je de meest opvallende condoomfeiten kent (d.w.z. de belangrijkste redenen waarom iemand ze überhaupt gebruikt).

Er zijn mythen en waarheden, dus we zijn hier om je enkele van de basisfeiten over condooms te geven om aan te tonen dat deze eenvoudige uitvinding meer inhoudt dan je zou denken.

17 Condoomfeiten

  1. Feit: Condooms helpen bij het voorkomen van ongewenste zwangerschappen Als je nadenkt over de geschiedenis van condooms (ja, ze bestaan al heel lang), was en is de oorspronkelijke en belangrijkste bedoeling van het gebruik ervan, om te voorkomen dat een vrouw zwanger raakt.
  2. Feit: Condooms helpen bij de bescherming tegen soa's. Het gebruik van condooms is eigenlijk het enige dat je kunt doen (naast het niet doen) om te voorkomen dat je veelvoorkomende soa's krijgt. Afhankelijk van het type (herpes, chlamydia, hiv, etc.) hebben soa's een scala aan symptomen, van jeuk tot een branderig gevoel of veel erger. Het bedekken van uw geslachtsdelen met een beschermend omhulsel is de beste manier om uw geslachtsdelen en die van uw partner gezond en vrij van vervelende infecties te houden. In feite is de effectiviteit van condooms erg hoog als je ze op de juiste manier gebruikt en elke keer dat je aan enige vorm van seksuele activiteit deelneemt. Als je ze niet religieus draagt, kunnen ze je niet helpen. Dat is een condoomfeit dat je altijd moet onthouden.
  3. Feit: Condooms hebben een houdbaarheidsdatum. Doorgaans is de houdbaarheid van condooms maximaal 5 jaar, maar deze kan variëren op basis van het materiaal en het type smeermiddel. De houdbaarheidsdatum staat altijd op het pakket en de verpakking gestempeld, dus u hoeft dit nooit te doen, maar zorg ervoor dat u het snel controleert. De belangrijkste reden dat er een moment is waarop u uw rubbers moet weggooien, is vanwege de kwaliteit van het materiaal dat in het product wordt gebruikt. Als je ze te lang bewaart, verslechtert het materiaal en is het vatbaarder voor breuk. Als dat het geval wordt, zullen ze je misschien niet beschermen zoals je denkt dat ze zullen doen. Fabrikanten houden een bepaalde tijd aan dat hun condooms meegaan. Daarna weet je het maar nooit. Bewaar je condooms dus goed en gooi ze weg als de verpakking dat zegt.
  4. Feit: Condooms zijn er in veel maten. Mannen zijn niet allemaal hetzelfde, en condooms ook niet. Natuurlijk zijn rubbers rekbaar en de standaard rubbers zijn geschikt voor de meeste mannen, maar er zijn een paar maten nodig voor een betere pasvorm. Om deze reden zijn er kleine, standaard, grote en extra grote condooms.  Aan de andere kant van de schaal kwam een merk als My.Size Pro uit met een hele productlijn gewijd aan kleine en grotere mannen. Wat uw penisgrootte ook is, deze 9 condoommaten werken doorgaans erg goed.
  5. Feit: Condooms zijn er in verschillende soorten. Het is goed om de boel een beetje op te fleuren, en hetzelfde geldt voor het uitkiezen van je rubbers. Een van de beste condoomfeiten is dat er enige diversiteit beschikbaar is. Toegegeven, het belangrijkste doel is veiligheid, maar variatie wordt altijd gewaardeerd. Probeer een heleboel om je favorieten te vinden. Wees niet bang om het van tijd tot tijd te mixen met verschillende soorten. De ene nacht ben je bezaaid, en de volgende gloei je om de dingen spannender te maken.
  6. Feit: Condooms zijn niet alleen gemaakt van rubberlatex. De overgrote meerderheid van condooms is gemaakt van latex en de meeste mannen en hun partners hebben er geen problemen mee om ze te gebruiken. Maar voor degenen die wel een probleem hebben, zoals een latexallergie reactie, zijn er alternatieven. Sommige condooms zijn gemaakt van synthetische materialen zoals polyurethaan of polyisopreen. Als je nog geen seks hebt gehad, raden we aan eerst latexcondooms te gebruiken. Als je echter zeker weet dat je allergisch bent voor dit materiaal of denkt dat je er een probleem mee hebt, probeer dan een niet-latex soort.
  7. Feit: Condooms spelen een grote rol bij hiv-bescherming. Van alle condoomfeiten is dit nummer zeven erg verkondigd. Naast onthouding zijn condooms de enige manier om jezelf te beschermen tegen het oplopen van een seksueel overdraagbare aandoening, waaronder; HIV. Gezien de prijs, het gebruiksgemak en de beschikbaarheid is er geen reden om GEEN condoom te gebruiken. Als je al hiv-positief bent, bescherm je partner dan door zo veilig mogelijk te zijn.
  8. Feit: Condooms hebben geen hormonale bijwerkingen. De uitvinding van de pil stelde vrouwen in staat om zelf voor anticonceptie te zorgen, en vrouwen zijn redelijk betrouwbaar over dergelijke voorzorgsmaatregelen. Mannen klagen daarentegen wel eens dat ze condooms niet prettig vinden omdat ze te strak zitten of omdat ze zich gewoon niet lekker voelen. Omdat de pil de cyclus van een vrouw beïnvloedt, kunnen er hormonale bijwerkingen zijn. Sommige vrouwen genieten van goede bijwerkingen zoals een betere huid, grotere borsten en minder pijnlijke tijden van de maand. Er zijn andere vrouwen die zulke ernstige bijwerkingen hebben, zoals gevoelige borsten en knoestige stemmingswisselingen. Condooms zijn een veel betere optie omdat er gewoon geen hormonale bijwerkingen zijn, en eigenlijk helemaal geen bijwerkingen, tenzij je een latexallergie hebt, en daar zijn alternatieve voor. Vergeet nooit dat condooms zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen helpen voorkomen. De pil helpt alleen bij het eerste.
  9. Feit: Sommige condooms zijn gekleurd. Als je je liefdesleven wat meer pit wilt geven, voegen gekleurde condooms een visueel element toe dat je misschien nog nooit eerder hebt ervaren.
  10. Feit: Condooms kunnen je helpen langer door te gaan. Uitstellende condooms kunnen je letterlijk helpen langer door te gaan. Er is een speciaal glijmiddel dat is gemaakt met een ingrediënt wat je penis verdooft. Voor mannen die een probleem hebben met voortijdige ejaculatie, hebben deze condooms een speciaal glijmiddel aan de binnenkant dat de climax lang genoeg uitstelt, zodat seks opwindend is voor -beide- partners. 
  11. Feit: Sommige condooms stimuleren je tijdens seks. Met uitzondering van het vrouwencondoom, dat nooit is aangeslagen, zijn er enkele condooms die zijn ontworpen om een vrouw nog meer van seks te laten genieten. Condooms met ribbels, noppen of een combinatie van beide texturen verhogen de stimulatie. Koop dus zelf condooms met structuur of vraag je man deze te halen.
  12. Feit: Condooms zijn niet duur.  Hoeveel waarde hecht je aan seks? Als u de daad wilt stellen, moet u het zich kunnen veroorloven om uzelf (en uw partner) te beschermen. Condooms zijn de beste en meest economische manier om je lichaam te beschermen. Ze kosten letterlijk misschien een euro per intieme ontmoeting. Dat is heel redelijk gezien de voordelen die ze bieden. Ze zorgen ervoor dat je geen kinderen krijgt voordat je er klaar voor bent en ze houden ook je geslachtsdelen onaangetast.
  13. Feit Condooms zijn gemakkelijk mee te nemen. Er is geen excuus waarom je niet altijd een condoom bij je zou moeten hebben. Ze zijn klein en netjes verpakt in een wikkel. Ze zijn goedkoop. Bovendien passen ze in je zak of tas. (Hint: bewaar ze niet naast waar je je sleutels legt).
  14. Feit: Vrouwen doen bijna de helft van de condoomaankopen. Er zijn bepaalde soorten producten die bijna uitsluitend genderspecifiek zijn, en je zou kunnen denken dat mannen domineren als het gaat om profylactische aankopen. Het blijkt dat vrouwen net zo vaak condooms kopen als mannen. Dat is ongeveer 50-50. Vrouwen willen zichzelf beschermen en velen weten dat niet alle mannen de belangrijke spullen bij zich hebben. Sommige mannen geven er niet echt de voorkeur aan om rubbers te gebruiken, en dus proberen ze er een te vermijden door te zeggen dat ze er geen hebben. Als een vrouw een stock heeft, is de kans groter dat haar man er een draagt. Dus dames, koop condooms online zodat je er altijd een hebt voor je man om te gebruiken.
  15. Feit: Condooms zijn gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn, of zelfs geen sekstherapeut, om te weten hoe je condooms moet gebruiken. Het omdoen van een condoom is super eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is klaar zijn, en je weet wat we daarmee bedoelen (hard en in de stemming zijn). Open gewoon de verpakking (gebruik geen tanden of andere scherpe voorwerpen), haal het condoom eruit en rol het over je stijve penis. Dat is het eigenlijk wel!
  16. Feit: Je kunt condooms kopen zonder doktersrecept. Condooms worden doorgaans geclassificeerd als een gezondheids- en schoonheidsproduct, maar in wezen zijn ze een 'medisch hulpmiddel'. Ze voorkomen een medische aandoening (zwangerschap) en ziekten (bijvoorbeeld een verscheidenheid aan soa's zoals gonorroe, krabben, syfilis, enz.). Ondanks dat je medisch gerelateerd bent, is het goede nieuws dat je geen doktersrecept nodig hebt. Je kunt ze gewoon over de toonbank kopen.
  17. Feit Fabrikanten testen condooms elektronisch op betrouwbaarheid. Fabrikanten testen hun producten elektronisch, sommige zelfs drievoudig, om de hoogst mogelijke kwaliteit te garanderen. Dus daar heb je het. Een heleboel condoomfeiten speciaal voor jou. Is er iets dat we niet hebben opgemerkt waar je nieuwsgierig naar bent? Laat het ons weten, zodat we je alle details kunnen geven die je wilt.

Conclusie;

We twijfelen er niet aan dat je op zijn minst enkele van de condoomfeiten kende die in dit artikel worden genoemd. Als je dat niet hebt gedaan, hopen we dat je ze nu in je voordeel zult gebruiken en condooms zult maken die voor je werken de volgende keer dat je ze gebruikt.

Bekijk ook eens: Hoe doe je een condoom om?



  • Copyright © 2024 Condooms.be